Makroner (regnbuemakroner)

Jeg bruker ene oppskriften til macroner i Fra Manuela sin bakebok.

Du trenger: 

35 g sukker
120 g eggehviter, romtemperert

150 g sukker, til sukkerlaken
1/2 dl vann, til sukkerlaken

150 g mandelmel

150 g melis 

Begynn ved å blande sammen 150 g mandelmel, 150 g melis,  tilsett halvparten av eggehvitene. 
Sett røren til side så lenge.
Ha 150 g sukker og 1/2 dl vann i en liten kjele, kok dette opp til 118 ˚C.

Mens sukkerlaken varmes på svak/middels varme, hell 65 g eggehviter i en ren bolle og ta fram 35 g sukker.
Når eggehvitene begynner å skumme, tilsett sukker og miks det fluffy, cirka 5 minutter. 
Når sukkerlaken har nådd 118 ˚C, hell den forsiktig i mikseren. Gjør dette nærmest bollen og ikke på vispen. 
Miks det hele videre i cirka 3 minutter.

Etter 3 minutter, stopp mikseren og ha mandelmassen i eggehvitene, bland det forsiktig sammen.
Ta deg god tid, røren skal ikke være veldig fast, men litt flytende, slik at den legger seg fint på bakebrettet. 

Så delte jeg røren i 2, og blandet lille farge i halve røren, tok det i en sprøytepose.

Den hvite delen av røren tok jeg oppi en sprøytepose, men i den sprøyteposen hadde jeg tatt litt gelfarger og penslet langs innsiden av posen, slik at røren som kom ut hadde fått på seg farge. Her er det viktig at du ikke bruker for mye farge.

Sprut macronene på bakepapir i ca str til en 5 kroner og la dem lufttørke i ca 1-2 timer, overflaten skal være matt og ikke klissete.
Sett macarons i forvarmet ovn på 160 grader i cirka 12 minutter. Her avhenger det veldig om hvilken ovn du har. Har du en ovn som blir veldig varm, sett den på 150 grader. 

La de hvile og bli kalde, la de gjerne hvile noen timer før du fyller fyll i de. Fyll de så med det fyllet du vil ha, og nyt. La de gjerne stå natten over i kjøleskapet med fyllet i, ta de ut litt før de skal nytes slik at de blir romtemptert, virkelig kjempe godt.

(jeg lagde makron skallene for en mnd siden, frøs de ned og tok de opp og lot de tine mens jeg lagde fyllet. Lar de så stå i kjøleskapet med fyllet over natten, ta de ut før besøket og servere de rom temperet)

Jeg brukte her, smør, jordbær og melis i ene fyllet, og nuggati krunsj i andre fyllet.



 

 

 

Én kommentar

Tiffany & Daisy

12.09.2014 kl.13:56

Wow kult :D

Victoria

12.09.2014 kl.14:19

nam :) makroner er noe av det beste jeg vet!

Skriv en ny kommentar

Silje

Silje

27, Bergen

Kommer til å skrive om oppturer og nedturer til mitt mål. Og ellers det som måtte falle meg inn.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits