Macarons

Jeg bruker ene oppskriften til macroner i Fra Manuela sin bakebok.

Du trenger: 

35 g sukker

120 g eggehviter, romtemperert

150 g sukker, til sukkerlaken

1/2 dl vann, til sukkerlaken

150 g mandelmel

150 g melis 

Begynn ved å blande sammen 150 g mandelmel, 150 g melis,  tilsett halvparten av eggehvitene. 
Sett røren til side så lenge.
Ha 150 g sukker og 1/2 dl vann i en liten kjele, kok dette opp til 118 ˚C.

Mens sukkerlaken varmes på svak/middels varme, hell 65 g eggehviter i en ren bolle og ta fram 35 g sukker.
Når eggehvitene begynner å skumme, tilsett sukker og miks det fluffy, cirka 5 minutter. 
Når sukkerlaken har nådd 118 ˚C, hell den forsiktig i mikseren. Gjør dette nærmest bollen og ikke på vispen. 
Miks det hele videre i cirka 3 minutter.
Her mikset jeg inn fargen også, her kan det lurt å bruke farge gel og ikke flytende.  

Etter 3 minutter, stopp mikseren og ha mandelmassen i eggehvitene, bland det forsiktig sammen.
Ta deg god tid, røren skal ikke være veldig fast, men litt flytende, slik at den legger seg fint på bakebrettet. 
Sprut macronene på bakepapir i ca str til en 5 kroner og la dem lufttørke i ca 1-2 timer, overflaten skal være matt og ikke klissete.
Sett macarons i forvarmet ovn på 160 grader i cirka 12 minutter. Her avhenger det veldig om hvilken ovn du har. Har du en ovn som blir veldig varm, sett den på 150 grader. 

La de hvile og bli kalde, la de gjerne hvile noen timer før du fyller fyll i de. Fyll de så med det fyllet du vil ha, og nyt. La de gjerne stå natten over i kjøleskapet med fyllet i, ta de ut litt før de skal nytes slik at de blir romtemptert, virkelig kjempe godt.



Macroner klare for steking




Ferdigstekte makroner, disse med litt pynt på seg.




 

 

 

 

2 kommentarer

Andrea Ramstad Aatlo

19.06.2014 kl.16:12

Det er så godt!

livjudit

19.06.2014 kl.16:26

Det er jo så vannvittig godt! Må nok prøve å lage slike selv en dag :)

Renate Krokstad

19.06.2014 kl.16:44

Nam!

Du? Det hadde vært utrolig kult om du stillte spørsmål til kjæresten min på bloggen, vi skal begge svare med video nå på søndag!

Ha en fortsatt fin torsdag!

Skriv en ny kommentar

Silje

Silje

27, Bergen

Kommer til å skrive om oppturer og nedturer til mitt mål. Og ellers det som måtte falle meg inn.

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits